Info

Ruds Ateljé är en stor sal i ett gammalt före detta missionshus i Rud, Laxarby, Bengtsfors. Salen är på 120 m2, har fem meter högt i tak och ett rikligt ljusinsläpp från sju stora fönster. Huset ligger på en kulle, mitt i en dal, med utsikt över böljande landsbygd och skogsmarker.


År 2012 flyttade jag, Lina Berglund, in i huset och startade Artist-In-Residence programmet RUD AIR. RUD AIR är fortfarande öppet men p.g.a Coronapandemin och svårigheten att resa från andra länder har verksamheten förändrats.


Jag är konstnär med Magisterexamen i Fri Konst från Konstakademin i Trondheim. Jag arbetar med måleri, både i form av tavlor, skulpturala objekt och större rumsliga installationer. Min drivkraft har alltid varit att vilja gestalta existentiella mänskliga villkor, särskilt förhållanden mellan den inre och yttre verkligheten, det osynliga och det synliga. Här är webbsidan för min konst.


Jag samarbetar med Kulturskolan i Bengtsfors och håller målerikurser för barn och unga i Ruds Ateljé. 2021 startar jag även egen kursverksamhet för alla åldrar. Jag kan skräddarsy kurser efter förfrågan och anpassa upplägget beroende på individen, gruppen, sammanhanget.

Att "sätta igång" andra människors kreativitet är något av det roligaste jag vet. På mina kurser är processen och erfarenheterna vi gör under arbetets gång av störst betydelse. Det färdiga resultatet är mindre viktigt. Varmt välkomna!


Rud 5, 66692 Bengtsfors
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång